Rode draad item : Hardloop schoenen. 
Model : Freek Koelemij

Ik was 17 toen ik Freek leerde kennen.
Ik ontmoeten hem voor het eerst op sportacademie, Nauwelearts de Age. Ik deed aan Jiujitsu en Freek aan kickboksen, dat werd steeds populairder! Dat leek mij ook wel wat.
Aangemeld voor de eerste les, was ik de zaal binnen gekomen en zag een grote vent staan!
Ik dacht meteen “Daar wil ik mee trainen!”, gretig als ik was om goede tegenstand te krijgen.

Freek, 1.94, atletisch gebouwd, sterk als een paard, de rust zelve. “Zoek een partner” zei de leraar,
Ik stond gelijk bij hem…”Wij?” Met zijn ontwapenende glimlach, “ja hoor”. Het voelde als thuis komen, wat kon deze vent trainen, als een beest. Heerlijk!

We werden al snel hechte vrienden, zijn ouders hadden een bloemkwekerij in Overveen en dat werd mijn vaste bevoorradingspunt als ik ging wielrennen. Even mijn bidon bijvullen op een rondje Lange Velderslag. In mijn strakke wielrenpakje was ik altijd welkom bij de Fam Koelemij. Vader met grote glimlach, moeders hoofdschuddend als ik weer eens een harde grap maakte, wegrijdend op mijn fiets.
Freek en ik zijn altijd vrienden gebleven, al 34 jaar. Als bloemist heeft hij menig mooi boeket gemaakt voor mijn moeder, vriendinnen, verjaardagen, rouwboeketten maar ook het mooie bruidsboeket voor mijn huwelijk.
Zijn groene vingers hebben mening tafel in de omgeving van Haarlem opgefleurd met mooie boeketten.
(check eens op facebook: Het Koetshuys bloemen&wijn)

Ondanks zijn lengte en stevige bouw kon Freek hardlopen als geen ander, ik werd al gek na 5 km, dan deed Freek er nog rustig 15 achter aan. Nog steeds loopt Freek regelmatig hard en doet dat met een gemak waar ik jaloers op ben.

Keep on running Freek, keep on running. You are never far away and always by my side as we will be friends for ever and ever..
Back to Top